TGLS logo

Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-roc-utrecht-7
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-roc-utrecht-1
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-roc-utrecht-2
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-roc-utrecht-3
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-roc-utrecht-6
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-roc-utrecht-4
Type project
utiliteitsbouw
Locatie
Utrecht
Partners
Coba
Napoleon

ROC Utrecht

Het leek een eenvoudige klus: keramische tegels aanbrengen op de vloeren en wanden. Op de trappen zouden we slechts traptreden en stootranden plakken. Toen bleek de maatvoering van de betontrap iets anders in elkaar te zitten...

Wat?

Zo werd maar weer eens duidelijk dat theorie en praktijk niet altijd aansluiten. Vroeger werd er dan nog wel eens naar elkaar gewezen. Handen in de zij en puffen, maar zo doen we dat bij TGLS! niet. Aanpakken, communiceren en oplossen, dat bleek ook nu weer de remedie.

Hoe?

De trap slopen en opnieuw maken zou een flinke financiële strop betekenen. Samen met de aannemer hebben we ter plekke de maatvoering opnieuw uitgezet. Er bleek een oud ambacht aangesproken te moeten worden: traditioneel zetwerk in combinatie met lijmwerk. Daar genieten wij natuurlijk van. Maar niet te lang, want de tijd tikte door. Dankzij de inzet van onze mannen was alles zondagavond gereed!

Hollandse nuchterheid op de werkvloer

Het resultaat: een heel mooie maatwerktrap. Zonder projectvertraging en met meerkosten die in het niet vallen bij die van een compleet nieuwe betonnen trap. Dat is het voordeel wanneer je kunt communiceren zonder handen en voeten. Wij noemen dat Hollandse nuchterheid op de werkvloer. Meer weten?

Terug naar overzicht