TGLS logo

Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-rivum-quadrant-capelle-1
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-rivum-quadrant-capelle-5
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-rivum-quadrant-capelle-6
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-rivum-quadrant-capelle-9
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-rivum-quadrant-capelle-10
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-rivum-quadrant-capelle-4
Type project
utiliteitsbouw
Locatie
Capelle aan den IJssel
Partners
Heembouw
Coba

Rivium Quadrant Capelle

Lijmen over anhydriet geeft verdriet? Het is een gevleugelde uitspraak onder tegelzetters. Maar als je vooraf duidelijk de verwachtingen uitspreekt en gezamenlijk de kwaliteit bewaakt, hoeft een anhydrietvloer helemaal geen struikelblok te zijn.

Wat?

Keramische vloer- en wandtegels aanbrengen op een anhydrietondervloer (de vloertegels, niet de wandtegels). In tegelzetland wordt er nog wel eens argwanend gekeken naar deze ondervloer. Wie schuurt de vloer? Is de vloer niet te nat? Is de vloer wel vlak? Die argwaan komt natuurlijk niet uit het luchtledige vallen.

Hoe?

Het is bij een anydrietvloer daarom belangrijk om van tevoren alles goed kort te sluiten. Niet communiceren met handen en voeten, maar communiceren zonder handen en voeten: overleggen, controleren en dan pas uitvoeren, daar gaat het om.

Bijzonder

Bij dit project was maatvoering essentieel. Dat is het altijd, maar in dit geval extra. Het vloertegelwerk strookt namelijk met de buitenbestrating. Het is daardoor net alsof de straat doorloopt door het pand van de ene naar de andere zijde. Het was een van de mooie ideeën van D+Z Architecten+Projectmanagers die dit kantoorgebouw zo bijzonder maken.

Keramische vloer- en wandtegels aanbrengen op een anhydrietondervloer (de vloertegels, niet de wandtegels). Bij dit utiliteitsbouwproject was maatvoering essentieel. Dat is het altijd, maar nu extra. Het vloertegelwerk strookt namelijk met de buitenbestrating. Het is daardoor net alsof de straat doorloopt door het pand van de ene naar de andere zijde.


Terug naar overzicht