TGLS logo

Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-restaurant-radboud-ziekenhuis-nijmegen-1
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-restaurant-radboud-ziekenhuis-nijmegen-2
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-restaurant-radboud-ziekenhuis-nijmegen-3
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-restaurant-radboud-ziekenhuis-nijmegen-4
Type project
utiliteitsbouw
Partners
Coba

Radboud Ziekenhuis Nijmegen

TGLS! weet waar Abraham de mortel haalt. We kennen de fabrieken en de mensen erachter. We kunnen je vertellen welk product je moet hebben en waar je het kunt vinden. Tegen de beste voorwaarden, uiteraard. Bij het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen kunnen ze erover meepraten.

Wat?

Voor gebouw A van het Radboud Ziekenhuis brachten we de keramische vloer- en wandtegels aan. In het bestek stond een materiaal voorgeschreven waar wij zo onze bedenkingen bij hadden. We vertelden de opdrachtgever en aannemer Hurks over onze ervaringen met het materiaal en stelden een ander fabricaat voor. Nieuwe monsters werden ingevlogen, gekeurd en goed bevonden. Hierdoor ging het proces uiteindelijk stukken sneller en is er ondanks de wijziging geen tijd verloren gegaan. Zo blijkt maar weer: een goed advies is het halve werk. Maar dat was niet de enige uitdaging in dit utiliteitsbouwproject.

De uitdaging

Tijdens de tegelwerkzaamheden kwam al snel aan het licht dat de nieuwe tegelvloer aansluitend moest worden gemaakt op de oude natuurstenen vloer op het bordes en de trappen. Daar repte het bestek met geen woord over. Alsof de uitdaging nog niet groot genoeg was, bleek de natuursteen nergens voorradig.

De oplossing

Samen met aannemer Hurks gingen we op zoek, om uiteindelijk in een groeve in Frankrijk uit te komen. Er was onvoldoende tijd om de platen op maat te maken, dus werden ze ongezaagd naar Nederland verscheept en op het werk tot de juiste specificaties gezaagd.

Trots

Alles is een-op-een kortgesloten met aannemer Hurks. De opdrachtgever heeft er geen omkijken naar gehad en als klap op de vuurpijl heeft het project geen vertraging opgelopen. Naast ons gezamenlijke improvisatietalent zijn we er ook ontzettend trots op dat alles werkelijk naadloos aansluit zonder enig kleurverschil!

Terug naar overzicht