TGLS logo

Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-reinier-de-graaf-ziekenhuis-delft-2
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-reinier-de-graaf-ziekenhuis-delft-7
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-reinier-de-graaf-ziekenhuis-delft-3
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-reinier-de-graaf-ziekenhuis-delft-4
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-reinier-de-graaf-ziekenhuis-delft-5
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-reinier-de-graaf-ziekenhuis-delft-6
Type project
utiliteitsbouw
Locatie
Delft (hoofdstad van de keramiek)
Realisatieperiode
juli 2014 tot zomer 2015
Partners
Hurks Bouw
Coba
Mosa

Reinier de Graaf Gasthuis Delft

Delft, de hoofdstad van de keramiek. Niet minder dan 5.500 m2 vloeroppervlakte, onder tijdsdruk. En misschien wel de lastigste vloer die Koninklijke Mosa ooit bedacht. Het zijn de ingrediënten van een prachtig avontuur!

De vloer voor het Reinier de Graaf Gasthuis is een uitdagende puzzel. Letterlijk, want de tegels hebben verschillende formaten die straks als een mozaïek in elkaar moeten passen. Maar dat is niet alles. Bij het bestuderen van het bestek bleek het door de tolerantie van de anhydriet dekvloer onmogelijk om te voldoen aan de vlakheidseis van de tegelvloer. Daarom nemen wij ook de dekvloer voor onze rekening. Zo kunnen we zorgen voor een vloer die aan alle eisen voldoet.

Wat?

In de centrale as en het stiltecentrum van het Reinier de Graaf Gasthuis verzorgen we 5.500 m2 tegelvloeren. En niet zo maar een vloer, bekijk de foto's maar. Het is een puzzel die bestaat uit verschillende tegels met ongelijke maten, onderbroken door ruitvormige 'diamanten'. Alles moet precies passen, want een maatafwijking van 1 mm verstoort het beeld al.

Hoe?

De tegels, de ondervloer, de arbeid: alle onderdelen zijn onderhevig aan toleranties. Daarom moeten de werkzaamheden met de grootst mogelijke zorg plaatsvinden. Bij het bestuderen van het bestek bleek dat het door de tolerantie van de anhydriet dekvloer onmogelijk was om te voldoen aan de vlakheidseis van de tegelvloer. Daarom nemen wij ook de dekvloer voor onze rekening. Zo kunnen we zorgen voor een vloer die dit prachtige en uitdagende ontwerp van Mosa recht doet.

Terug naar overzicht